Manuellterapi

Sliter du med smerter i muskler eller skjelett er manuellterapi en svært effektiv behandlingsmetode.

Manuellterapeuter er eksperter på undersøkelse og behandling av muskel- og skjelettsystemet. Hos oss møter du svært dyktige manuellterapeuter med lang erfaring.

Manuellterapeutene behandler både akutte skader og belastningsskader, og kan identifisere dersom en sykdom ligger bak plagene dine. Vi tilbyr røntgen, MR og ultralyd ved behov.

Kontakt oss

Om manuellterapi

Manuellterapi er en masterutdanning for fysioterapeuter. Manuellterapeuter er dermed eksperter på undersøkelse og behandling av muskel- og skjelettsystemet. Våre dyktige manuellterapeuter tilstreber en aktiv tilnærming til plager i muskel/skjelettapparatet. Behandlingen består ofte av treningsprogrammer i kombinasjon med behandling på benk.

Manuellterapeutene ved Legevakt Vest har driftsavtale med Oslo kommune. Du trenger ikke henvisning fra lege for å få refusjonsrett fra HELFO. Epikrise sendes alltid til fastlegen. Manuellterapeuter har en primærkontaktfunksjon i helsevesenet. 

Våre manuellterapeuter kan:

Tilstander våre manuellterapeuter ofte behandler: 

Hvordan foregår behandlingen?

En førstegangskonsultasjon varer mellom 30 og 60 min. Målet med undersøkelsen er ikke bare å finne en diagnose, men også årsakene til at du har fått de plagene du har. Ved akutte skader er det ofte åpenbare årsaker til plagene, men ved belastningsskader er det som regel flere faktorer sammen som ligger bak plagene. Ved visse typer smertetilstander kan det være svært mange sammenfallende årsaker til at du har smerter. Manuellterapeutene gjør en grundig jobb for å finne ut av hva som ligger bak hver pasients smerter og plager.

For å oppnå et best mulig behandlingsresultat er det nødvendig å kartlegge flest mulig av de årsakene som ligger til grunn for dine plager. Du vil få en grundig gjennomgang og forklaring av hvorfor du har smerter fra muskel/skjelett systemet. Vi er svært opptatte av at du som pasient får en best mulig forståelse av din smerte. Dette er viktig for å unngå at dine tanker, følelser og atferd ikke påvirker smertene i negativ retning.

Noen ganger vil det være nødvendig med supplerende undersøkelser som f.eks. røntgen, MR, CT eller ultralyd. Ultralyd kan ofte være en meget god undersøkelse ved muskel/skjelettskader, og vi har meget god kompetanse på dette her hos Legevakt Vest. Om nødvendig kan vi også rekvirere blodprøver.

Våre manuellterapeuter søker en mest mulig aktiv tilnærming i behandlingen. Som regel vil behandlingen bestå av egeninnsats fra deg som pasient i kombinasjon behandling på benk. Noen ganger vil det være utelukkende du som pasient som må gjøre jobben med treningsprogram eller lignende. Målet med treningen vil være å bedre din funksjonsevne og redusere eller eliminere smerter. Våre behandlere vil hjelpe deg med øvelser, og ikke minst med progresjonen på treningen. 

I tillegg til trening benytter våre terapeuter også behandlingsformer som massasje, mobilisering av ledd, manipulasjon av ledd (knekking), tøyninger, triggerpunktbehandling med akupunkturnåler, trykkbølgebehandling, korrigering av arbeidsstilling og tips om tilrettelegging på arbeidsplassen m.m. Noen av manuellterapeutene bruker også kognitiv terapi i tilnærming til smerte. Det settes også ultralydveiledede injeksjoner.

Våre manuellterapeuter

Morten Haugen
Morten har jobbet som manuellterapeut siden 1991. Norsk Idrettsmedisinsk Institutt 1995 – 2015. Han har 10 års erfaring som fysioterapeut for Herrelandslaget i håndball. Mortens spesialfelt er undersøkelse og behandling av muskel- og skjelettplager generelt.

Morten Haugen

Kristoffer Lie Loftheim
Kristoffer Lie Loftheim er utdannet fysioterapeut og manuellterapeut, og har jobbet hovedsakelig som privatpraktiserende siden 2011.

På Legevakt Vest jobber Kristoffer med undersøkelse og behandling av alle plager fra muskel-, skjelett- og nervesystemet. Tidligere har han jobbet mye med behandling av rygg-, nakke- og skulderplager, samt hodepine og svimmelhet. I tre år var han medisinsk ansvarlig for det norske karatelandslaget, så han har også god erfaring med idrettsskader.

Kristoffer tilbyr undersøkelse og behandling på ettermiddag/kveldstid. Via Legevakt Vest har han avtale med de fleste helseforsikringsselskap.

Kontakt oss

Har du spørsmål eller ønsker å bestille time? Skriv i kontaktskjemaet under eller ring oss på 23 25 11 11.
Vi svarer deg så raskt vi kan.


Om Legevakt Vest

Legevakt Vest er et tverrfaglig medisinsk senter lokalisert på Ullern i Oslo.
Vår legevakt er åpent hver dag hele året!

Silurveien 2, 0380 Oslo

23 25 11 11

kontakt@legevaktvest.no