Sklerosering

Skleroterapi er den vanligste kosmetiske behandlingen for å fjerne overfladiske vener og sprengte blodkar. Det er ikke uvanlig å få dette på ankler, legger, lår eller i ansiktet. Skleroterapi er en effektiv behandling som utføres av kosmetisk sykepleier Linda.

Kontakt oss
Sklerosering

Sklerosering er mye brukt i kosmetiske behandlinger av overfladiske vener/sprengte kar på bena. Prosedyren  kan bestå av saltvann, sukkeroppløsning og kjemikalier. Forutsetningen for behandling er at området kan komprimeres med kompresjonsstrømpe etter behandling.

De vanligste årsakene til sprengte blodkar

  • Alder
  • Høyt trykk pga. graviditet
  • Hormonelle
  • Stillestående arbeid
  • Genetisk

Slik foregår behandlingen

Du som pasient skal ligge flatt. Behandler vil desinfisere det aktuelle området, og la det tørke før selve behandlingen.

Injiseringen vil foregå rolig og trygt. Etter ca. 10 sekunder hovner åren og området rundt opp. Du vil få på kompresjonsstrømper i behandlingsstolen når behandlingen er ferdig.

Etter behandling

Du skal benytte kompresjonsstrømpene i 14 dager etter behandling. For et best mulig resultat bør fysisk aktivitet som aerobic, løping, spinning osv. unngås. Normal aktivitet går fint med kompresjonsstrømper på.

NB! Unngå soling i 8 uker og bruk høy SPF faktor.

Det er normalt med 2- 4.

Bivirkninger

Sår, iskemi, nekrose og koldbrann skjer hvis injeksjonen går subcutant og/eller ekstravasalt. Forebygges ved bruk av kompresjonsstrømper, god desinfeksjon før og etter behandling. Ved sår/nekrose skal kompresjonsstrømper fjernes med en gang, og antibiotikasalve/sølvkompress/acticoat anbefales. Kontakt kirurg/lege.

Misfarging og hyperpigmentering forekommer i 10 – 30 %. Risikoen øker med alderen, og hos de som går på kortison, acetylsalicylsyre osv. Går over i løpet av ett år hos de aller fleste (99%).

Husk at noen få (1-2%) ikke har ønsket effekt av aethoxysclerolbehandlig. Dette er det ingen kjent årsak til.

Bestill time

Ta kontakt, så finner vi sammen frem til hvilken behandling som passer best for deg.

Skriv i kontaktskjemaet under eller ring oss på 23 25 11 11
Vi svarer deg så raskt vi kan.


Kosmetisk sykepleier

Linda Jacobsen er kosmetisk sykepleier og kosmetisk ansvarlig for minimal invasive injektionsbehandlinger på Legevakt Vest. Linda er utdannet sykepleier og spesialist i kosmetiske behandlinger.

Ta kontakt

Om Legevakt Vest

Legevakt Vest er et tverrfaglig medisinsk senter lokalisert på Ullern i Oslo.
Vår legevakt er åpent hver dag hele året!

Silurveien 2, 0380 Oslo

23 25 11 11

kontakt@legevaktvest.no