Akupunktur

Det tærer på kropp og sinn å slite med muskelsmerter, senebetennelse, hodepine eller reumatiske plager. Vår dyktige akupunktør gir deg en trygg akupunkturbehandling.

Akupunktur stimulerer bl.a. kroppens egen produksjon av smertestillende stoffer, kalt endorfiner. Akupunktur kan derfor virke smertelindrende dersom du sliter med denne typen plager.

Kontakt oss

Akupunktør Elisabeth Engzelius

Vår dyktige behandler Elisabeth er utdannet sykepleier, akupunktør og massør. Hun har lang erfaring innen flere ulike områder, og har siden 2005 jobbet i tverrfaglige miljøer med muskel- og skjelettlidelser. Elisabeth er medlem av Akupunkturforeningen, og du som pasient garanteres derfor en faglig kompetent og sikker akupunkturbehandling.

Elisabeth har også jobbet som sykepleier ved Nevrokirurgisk avdeling ved Rikshospitalet med nakke- og ryggkirurgi, og behandling av andre nevrologiske lidelser. I dag jobber hun ved Ortopedisk senter ved Ullevål sykehus med ortopedi og nevrologi, ved siden av praksisen her ved Legevakt Vest.

Om akupunktur

Visste du at akupunktur er en av verdens eldste tradisjonelle medisinske terapiformer som vi kjenner til i dag? Innenfor akupunktur ser man på smerte og sykdom som et tegn på at kroppen er i ubalanse. Tradisjonell akupunktur benyttes både i behandling av langvarige og kortvarige sykdomstilstander, samt som forebyggende behandling.

I tillegg til å behandle pasientens symptomer, søker vår akupunktør alltid etter underliggende årsaker som kan ha utløst eller forsterket problemet. Noe av det vi kartlegger under konsultasjonen er ditt kosthold, infeksjoner, fysiske skader, søvn og livsstil. På denne måten ser vi deg som pasient i et helhetlig perspektiv, for å kunne oppnå mest varige resultater. 

Verdens Helseorganisasjon (WHO) anbefaler akupunktur ved flere tilstander, og det finnes flere gode studier som dokumenterer effekt av akupunktur. Les gjerne mer om akupunktur på akupunktur.no.

Akupunktur i norsk helsevesen 

Flere norske sykehus og smerteklinikker har introdusert og akseptert bruk av akupunktur innenfor sine vegger. Smerteklinikker ved flere av de norske sykehus og klinikker tilbyr i dag akupunktur som en av behandlingsmetodene. Her hos Legevakt Vest samarbeider vi på tvers av kompetanse innen muskel- og skjelett til det beste for pasienten.

Tilstander vår akupunktør ofte behandler:

Hvordan foregår akupunkturbehandlingen?

Før selve behandlingen setter vår akupunktør seg godt inn i dine plager og generelle helsehistorie. Vi setter gjerne av 30 minutter til denne kartleggingen, før selve behandlingen. 

Selve behandlingen går ut på at akupunktøren setter nåler i spesielle punkter på pasientens kropp, alt etter hva som skal behandles. Det settes gjerne mellom 6 og 12 nåler, som stimuleres for å øke effekten. Nålene skal sitte i ca 20 minutter. Det anbefales ofte 6-10 behandlinger fordelt på 4-10 uker.

Triggerpunktbehandling

For å behandle muskelspenninger benytter vi triggerpunktbehandling. Dette kan gjøres både med eller uten akupunkturnåler. Vår terapeut benytter både klassisk tradisjonell akupunktur og ren triggerpunktbehandling, og nesten alltid i kombinasjon med dyp eller lett massasje.

Kontakt oss

Har du spørsmål eller ønsker å bestille time, skriv i kontaktskjemaet under eller ring oss på 23 25 11 11

Vi svarer deg så raskt vi kan. 

Om Legevakt Vest

Legevakt Vest er et tverrfaglig medisinsk senter lokalisert på Ullern i Oslo.
Vår legevakt er åpent hver dag hele året!

Silurveien 2, 0380 Oslo

23 25 11 11

kontakt@legevaktvest.no